ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ Времетраене: 1 час и 44 минути Режисьор: Крейг Гилеспи В главните роли: Пол Дейно,

...
ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене: 1 час и 44 минути
Режисьор: Крейг Гилеспи
В главните роли: Пол Дейно,
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Луди пари

ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене:  1 час и 44 минути Режисьор:  Крейг Гилеспи В основните функции:  Пол Дейно, Пийт Дейвидсън, Америка Ферера, Антъни Рамос, Себастиан Стан, Шейлийн Удли и Сет Роугън Бюджет: към 30 милиона долара С какво да се подготвим:  " Вълкът от Уолстрийт "
" Луди пари " е от тези филми за пари, банкери, вложители и хора, които се пробват да прецакат по някакъв метод системата, с цел да забогатеят. Конкретната история този път е за абсурда към търговеца на видеоигри GameStop, в който забъркан бе и българинът Влад Тенев.

През 2021 година компанията не е в най-хубавото си финансово положение, а акциите ѝ се търгуват за едвам няколко десетки $. Точно тогава обаче финансовият анализатор и стриймър Кейт Гил (Пол Дейно) вижда страхотна опция за облага, подценявана от Уолстрийт и от огромните вложители.

Чрез своите видеа във форума WallStreetBets на Reddit Ревящото коте (псевдонимът на Кейт Гил), съумява да убеди хиляди други хора да закупят акции в GameStop. Макар и подценяван от " огромните риби ", Гил и дребните вложители, които са го послушали и последвали, стартират да усилват балансите по сметките си.
 Снимка 636688

Всичко е ужасно, само че богатите са толкоз богати, тъй като не се оставят да бъдат прецакани елементарно и намират метод да отвърнат на удара. Въпросът е кой в последна сметка ще излезе с по-дебела банкова сметка - милионерите (някои и милиардери) или елементарните хора на заплата.

" Луди пари " е основан освен на действителните събития към абсурда с акциите на GameStop, само че и на книгата The Antisocial Network. Покрай Ревящото коте филмът споделя и историята на неговата подкрепяща брачна половинка (Шайлин Удли), само че и на няколко разнообразни и несвързани по никакъв метод между тях елементарни хора, които залагат спестяванията си на GameStop.
 Снимка 636694

" Нашето момче " Влад Тенев (Себастиян Стан) също е забъркан, тъй като точно през неговата капиталова платформа Robinhood се реализират всички финансови преводи.

На пръв взор, човек може да реши, че тематиката на " Луди пари " е прекомерно характерна - въпреки всичко приказваме за пазаруване и пласиране на акции, само че в действителност не е по този начин. Да, нахлуване и в проблематиката, и в съпътстващата я терминология има, само че историята е разказана без да натоварва, а хуморът е по този начин вплетен, че разчупва ситуацията и подвига акциите в точните моменти.

" Луди пари " е по кината на 6 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР